Piráti Kroměříž obsadili radnici

25. 11. 2018
Piráti Kroměříž obsadili radnici

Od listopadu 2017, kdy oficiálně vzniklo MS Piráti Kroměříž, ušli jeho aktivní členové velký kus cesty. Zformovali dobře fungující a spolupracující kolektiv, uspořádali množství akci pro obyvatele města. Zdárně propluli komunálními volbami a s počtem 2 obsazených zastupitelských míst, z toho 1 místostarostovského, dosáhli velkého úspěchu.

Po poměrně napínavém říjnovém vyjednávání o sestavení koalice se 1. listopadu 2018 konalo první ustavující zasedání zastupitelstva města. Místostarostou a současně zastupitelem a členem Rady města se stal lídr MS Piráti Kroměříž, Vratislav Krejčíř. Do jeho gesce bude spadat odbor informačních technologií, kancelář úřadu a obecní živnostenský úřad. Druhým zastupitelem se stal Petr Stoklasa, dvojka kandidátky v komunálních volbách.

Piráti Kroměříž budou mít své zastoupení i v kontrolním a finančním výboru města. O obsazení dalších městských komisí se prozatím jedná.

Autorka článku